Arbëri

Marrëveshja për energjinë në mes të Kosovës e Serbisë shihet si sukses nga të dyja shtetet

 

Delegacionet e Kosovës dhe Serbisë kanë arritur të martën në Bruksel në kuadër të dialogut, pajtimin për zbatimin e marrëveshjes për energji.

Të dyja palët e kanë quajtur sukses të tyre, Besnik Bislimi, shef i delegacionit të Kosovës, për shkak se serbët në veri do të nisin të paguajnë faturat dhe gjithçka është sipas ligjeve të Kosovës, ndërsa shefi i delegacionit të Serbisë, Petar Petkoviq, ka thënë se me këtë marrëveshje është ruajtur pavarësia e “Elektroseverit” e se serbët s’do të paguajnë në mënyrë retroaktive rrymën.