Arbëri

Kurti këshillon komunat të mbrojnë paranë publike

 

Mbrojtja e parasë publike është parim kyç me të cilin duhet të udhëhiqen të gjitha politikat publike, e kjo arrihet vetëm nëpërmjet menaxhimit të mirëfilltë të financave publike, ka qenë këshilla e kryeministrit Albin Kurti për kryetarët dhe nënkryetarët e komunave të Kosovës, të shtunën.

Kurti ka thënë në fjalimin e tij se Qeveria që nga fillimi i mandatit ka punuar në ndërtimin e mekanizmave që ndikojnë në avancimin e sistemit të buxhetimit dhe shpenzimit e deri te vendosja e kontrolleve të brendshme për të siguruar mirëmenaxhim e llogaridhënie.