Arbëri

Bizneset në Shqipëri po detyrohen të marrin punëtorë nga India, Bangladeshi e Nepali

Foto: Ilustrim
 

115 punëtorë nga India, Bangladeshi dhe Nepali janë punësuar vetëm gjatë dy muajve të fundit në Qarkun e Vlorës. Po kështu, janë dhe 97 shtetas nga Italia dhe vendet fqinje si Kosova, Maqedonia Veriut e Serbia. Numri në rritje i të huajve të punësuar në Vlorë është për shkak se sipërmarrësit nuk gjejnë punëtorë vendës. Udhëheqës të Shoqatës së Tur-Operatorëve Turistikë në Shqipëri thonë se kjo nuk është zgjidhje

Mungesa e fuqisë punëtore në sektorin e turizmit në Shqipëri po e bën shërbimin ndaj turistëve më të vështirë.

Zëvendësimi i fuqisë punëtore vendëse është menduar të bëhet me të huaj nga India, Bangladeshi apo Siria, por kjo zgjidhje nuk mbështetet nga shoqatat e turizmit në Shqipëri.