Arbëri

Kosova mund ta përdorë trasenë ekzistuese për hekurudhën Prishtinë-Durrës

U paraqit si projekti më ambicioz në mbledhjen e përbashkët të Qeverisë së Kosovës dhe asaj të Shqipërisë. Por ideja për hekurudhën Durrës-Prishtinë daton që nga vitet ‘50, kur ishte bërë edhe një studim hungarez.

 

Deri në fund të vitit pritet që të përfundojë studimi i fizibilitetit për hekurudhën Durrës-Prishtinë, linjë kjo që do të lidhë Portin e ri tregtar në Durrës me Portin e Thatë në Prishtinë. Por Kosova nuk ka ende një përllogaritje të përfitimeve që do t’i sjellë ky projekt ambicioz që u paraqit në mbledhjen e dy qeverive në Prishtinë. Ideja për linjë të tillë hekurudhore daton që nga vitet ’50 të shekullit të kaluar, por që deri tani nuk është realizuar

U paraqit si projekti më ambicioz në mbledhjen e përbashkët të Qeverisë së Kosovës dhe asaj të Shqipërisë. Por ideja për hekurudhën Durrës-Prishtinë daton që nga vitet ‘50, kur ishte bërë edhe një studim hungarez.

Një studim tjetër i bashkëfinancuar nga dy qeveritë me nga 1 milion euro për të cilin u dakorduan në mbledhjen e fundit në Prishtinë, pritet që të përfundojë deri në fund të këtij viti.