Arbëri

Refugjatët afganë: Në Kosovë, si në burg

 

Një ish-zyrtar i inteligjencës afgane, që punoi ngushtë me Shtetet e Bashkuara të Amerikës pas sulmeve të 11 shtatorit, ka thënë se ai dhe 45 refugjatë të tjerë afganë janë ngujuar në kushte të rënda në bazën ushtarake amerikane në Kosovë, që kur u evakuuan prej SHBA-së nga Afganistani verën e kaluar. Sipas tij, në Kosovë jetojnë “si të burgosur”.

Muhammad Arif Sarwari, i njohur si “Arif inxhinieri”, kishte bashkëpunuar me CIA-n gjatë ndërhyrjes së Amerikës në Afganistan më 2001. Ai shërbeu si top-zyrtar i inteligjencës dhe si politikan para se talebanët të rikthenin kontrollin gushtin e shkuar.