Arbëri

Ligjshmëria e emërimeve në MPJD do të trajtohet nga Këshilli i Pavarur

Foto: KOHA
 
Ky tekst është Premium por sot mund ta lexoni pa pagesë!

Ligjshmëria e zgjedhjes së zëvendëssekretarit dhe e zyrtarëve të tjerë në Ministrinë e Punëve të Jashtme dhe Diasporës do të trajtohet nga Këshilli i Pavarur për Shërbimin Civil, në kuadër të planit të monitorimit të këtij dikasteri. Përveç kontestimit nga mekanizmat aktualë të MPJD-së, zgjedhjen e tani zëvendëssekretarit të MPJD-së e kishin shoqëruar shkelje edhe gjatë kohës sa ka qenë pjesë e ish-Ministrisë së Diasporës

Kontestimi i emërimit të zëvendëssekretarit të Ministrisë së Punëve të Jashtme dhe Diasporës nuk është bërë vetëm nga mekanizmat aktualë brenda këtij dikasteri. Shkeljet e kanë shoqëruar edhe gjatë kohës sa qenë pjesë e Ministrisë së Diasporës, e cila tani është integruar në MPJ. Kjo konfirmohet nga dokumentet që kanë arritur në redaksinë e KOHËS nga ish-zyrtarë të diasporës, me të cilat janë njoftuar edhe institucionet e tjera.

Pa u shpallur konkursi ashtu siç e kërkon ligji, Behar Isma me aktemërim ishte caktuar udhëheqës i Divizionit për Mbrojtje dhe Zbatim të Legjislacionit.