Arbëri

Pse sardelja konsiderohet si mbretëresha e ujërave detare?

 

Po të pyetnit këdo qoftë nga gastronomët ose kuzhinierët, ata do t’ju thonë se peshku është ligj! Deti i pastër dhe i pasur i Adriatikut karakterizohet për nga raporti ideal i kripshmërisë dhe temperaturës, gjë që i përshtatet jashtëzakonisht shumë botës së peshqve. Kripshmëria e plotëson shijen e peshkut, ndërsa temperatura ideale i jep raportin e shkëlqyeshëm të yndyrës dhe vlerave ushqyese. Pra, ekzistojnë të gjitha parakushtet për peshk cilësor dhe të shëndetshëm, me shije të lartë.

Super ushqim me pendla