Arbëri

Osmani apel BE-së e NATO-s: Luftoni aleatët e Rusisë në rajon

Foto: Driton Paçarada / KOHA
 

“Plani i veprimit duhet të jetë i qartë, i thjeshtë. Nëse doni ta luftoni ndikimin rus, duhet t’i luftoni edhe mbështetësit e tyre. Pra, duhet t’i luftoni satelitët e Rusisë, ndihmësit e Rusisë dhe të mos lejoni që ta rrisin ndikimin ekonomik, ushtarak apo politik në rajonin tonë, që është pjesë e Evropës”, ka thënë presidentja Osmani. “Sa më shumë që të destabilizohet Ballkani Perëndimor, aq më shumë destabilizohet BE-ja”

Presidentja Vjosa Osmani u ka bërë apel të martën Bashkimit Evropian (BE) dhe NATO-s që t’i luftojnë edhe mbështetësit e Rusisë në Ballkanin Perëndimor. Thirrjen e ka lansuar në Forumin Strategjik të Bledit në Slloveni.

“Plani i veprimit duhet të jetë i qartë, i thjeshtë. Nëse doni ta luftoni ndikimin rus, duhet t’i luftoni edhe mbështetësit e tyre. Pra, duhet t’i luftoni satelitët e Rusisë, ndihmësit e Rusisë dhe të mos lejoni që ta rrisin ndikimin ekonomik, ushtarak apo politik në rajonin tonë, që është pjesë e Evropës”, ka thënë presidentja Osmani. “Sa më shumë që të destabilizohet Ballkani Perëndimor, aq më shumë destabilizohet BE-ja”.