Arbëri

Serbët i kërkojnë Kurtit ta mbajë premtimin për dialog të brendshëm

 

Zyrtarët serbë kanë përmendur sërish luftën pas vendimit të Qeverisë për reciprocitet në letërnjoftime dhe largim të targave ilegale serbe. Por analistë nga veriu i Kosovës e kanë vlerësuar të drejtë vendimin e Ekzekutivit, por ia kanë rikujtuar kryeministrit Kurti dialogun dhe bashkëpunimin e premtuar me ta e që ende nuk është parë në terren

Serbia vazhdon të dramatizojë duke përmendur edhe luftën me Kosovën, pas vendimit të Qeverisë për reciprocitet në dokumente identifikimi dhe për zëvendësim të targave ilegale serbe me ato RKS.

Me vendimin e miratuar javën e kaluar Qeveria synon t’u japë fund targave, të cilat janë lëshuar nga Serbia nëpërmjet strukturave paralele.