Arbëri

Deputetët morën mëditje për seancat në të cilat munguan

 

Gjatë gjashtë muajve deputetët i kanë bërë 699 mungesa në seanca plenare, thuhet në një raport të KDI-së. Për pasojë, nga 45 seanca të mbajtura gjatë kësaj kohe, 23 sosh kanë dështuar shkaku i mungesës së kuorumit. Agnesa Haxhiu, monitoruese e punës së Kuvendit, ka thënë se në secilën nga seancat e dështuara më shumë se 90 deputetë ishin nënshkruar për mëditje, e shumë nga ta më pas e kanë braktisur sallën plenare

Kuorumi i munguar në seancat e Kuvendit të Kosovës është ndër penguesit më të mëdhenj të përmbushjes së agjendës legjislative, është konstatuar në një raport të Institutit Demokratik të Kosovës (KDI) që është publikuar të martën në Prishtinë.

Bazuar në monitorimin e bërë, KDI-ja ka vlerësuar punën e Parlamentit për gjashtëmujorin e parë të këtij viti dhe është konstatuar se shkaku kryesor i ngecjes së punimeve është mungesa e ligjvënësve në mbledhjet plenare.