Arbëri

Për gjashtë muaj largohen 108 mjekë nga Kosova

 

Vetëm në gjashtëmujorin e parë të këtij viti, 108 mjekë kanë lënë punën në institucionet publike shëndetësore për të vazhduar ushtrimin e profesionit jashtë vendit. Për të parandaluar këtë dukuri shqetësuese për shëndetësinë kosovare kërkohet krijimi i kushteve më të mira të punës dhe miratimi i Ligjit të pagave.

Kryetari i Odës së Mjekëve të Kosovës, Pleurat Sejdiu, duke e konsideruar si shqetësim të madh largimin e mjekëve nga SHSKUK-ja tha se Kosova ka dështuar në përpilimin e një strategjie të mirëfilltë për resurse njerëzore.