Arbëri

Gazeta e njohur gjermane: BE-ja në Ballkan është vetëm tigër prej letre

 

Një studim i ri tregon se procesi për anëtarësimin e vendeve të Ballkanit në BE është shndërruar në – hajgare!

Në një analizë të Iniciativës Europiane për Stabilitet (ESI), një organizatë joqeveritare me seli në Berlin, theksohet se bazuar në të dhënat dhe vlerësimet e vetë BE-së ideja e anëtarësimit të vendeve të Ballkanit është shndërruar në një lojë frazash pa asnjë efekt.