Arbëri

Familja e 11-vjeçarit në betejë me Policinë e Prokurorinë për vrasjen që s’u parandalua

 

Gjashtë muaj para se të vritej, 11-vjeçari Kujtim Veseli ishte dhunuar seksualisht nga vrasësi. Rasti ishte denoncuar, por autoritetet nuk e kishin paraburgosur të dyshuarin dhe as nuk i kishin bërë ekspertizë viktimës. Për mosveprim, një prokurori i është shqiptuar masë disiplinore “ulje e pagës në 30%, për 6 muaj”. Familja e 11-vjeçarit të vrarë, i ka kërkuar sërish Prokurorisë dhe Policisë për t’i vënë para drejtësisë përgjegjësit, që nuk e parandaluan vrasjen

Institucionet e drejtësisë vazhdojnë të heshtin karshi ankesave të familjarëve të 11-vjeçarit Kujtim Veseli, i cili gjashtë muaj para se të vritej ishte dhunuar seksualisht nga njeriu, që dyshohet se e privoi nga jeta. Rasti i dhunimit ishte denoncuar, por autoritetet nuk kishin ndërmarrë asnjë veprim.

I akuzuari për vrasjen e 11 vjeçarit nga Fushë Kosova, e kishte pranuar veprën penale për dhunim në prill të vitit 2019, por edhe këtë herë institucionet e kishin lënë në liri.