Arbëri

Dëshmia e fëmijëve: Nëna u keqtrajtua vazhdimisht, deri sa u vra nga babai

 

“Nuk është hera e parë që babai ka tentuar ta mbysë nënën. E ka provuar edhe verës me çarçaf ta mbys, ku unë i posedoj edhe fotot që ia kam bërë nënës pas rastit (dhe i njëjti fotot ia prezanton prokurorit). Unë atëherë kam dashur ta lajmëroj policinë, por ai filloi të qante dhe nëna dhe vëllai më bindën që mos ta lajmëroj policinë”, është dëshmia e përfshirë në aktakuzën që e ka siguruar KOHA, e të cilën e ka dhënë njëri prej fëmijëve të Lirije Qerimajt, e vrarë nga bashkëshorti i saj, Skënder Qerimaj

Lirije Qerimaj i ishte nënshtruar dhunës e keqtrajtimit të vazhdueshëm nga bashkëshorti i saj, përpara se të vritej nga ai në janarin e sivjetmë.

Dëshminë për dhunën sistematike ndaj së ëmës e kanë dhënë fëmijët e saj në Prokurorinë Themelore në Mitrovicë.