Arbëri

Rushdie më 1999: Kosova shqiptare është pashmangshmëri historike

 

Kosovën e lirë dhe etnike shqiptare e kishte quajtur pashmangshmëri historike, shkrimtari me nam botëror, Salman Rushdie, që të premten u sulmua me thikë në qafë derisa po mbante një ligjëratë në institutin rinor e kulturor “Chautauqua” në jugperëndim të New Yorkut.

Siç ka shkruar “Die Welt” më 1999, Rushdie pati dalë në mbrojtje të ndërhyrjes së NATO-s në Kosovë, ndërsa e quante moralisht të poshtër tezën që Madeleine Albright ka faj për masakrat.