Arbëri

Asociacioni mund ta dërgojë vendin në zgjedhje, thonë njohësit e çështjeve politike

Foto: KOHA
 

Vizita e liderëve shtetërorë në Shtetet e Bashkuara të Amerikës po konsiderohet si pozitive për Kosovën nga analistët politikë të cilët e shohin atë si shtim të presionit ndërkombëtar për themelimin e Asociacionit të komunave me shumicë serbe, raporton Ekonomia Online.

Sa i përket Asociacionit të Komunave me shumicë serbe, Arbnor Sadiku e Agron Hoti sugjerojnë se duhet të dëgjohen këshillat e ndërkombëtarëve dhe se asnjë qeveri nuk do të ketë zgjidhje tjetër përveç zbatimit të këtyre marrëveshjeve.