Arbëri

Përfundon kampanja, organizatorët thonë që kanë garanci se shamia në shkolla do të lejohet

 

Është shpallur e përfunduar kampanja e nisur në rrjetet sociale për ndryshim të udhëzimit administrativ, me të cilën është bërë thirrje që të lejohet bartja e shamisë në shkolla. Siç kanë thënë organizatorët, kampanja është marrë seriozisht dhe ka garanci që dispozita që e ndalon bartjen e elementeve fetarë në institucione arsimore do të hiqet para fillimit të vitit të ri shkollor.

Peticioni online ka marrë mbi 20 mijë nënshkrime. Sipas organizatorëve Liridon Kurti e Durim Berisha, nga këto nënshkrime, 45 për qind prej tyre janë të grave.