Arbëri

Dyshime për shkelje ligjore dhe kurdisje të konkursit për diplomatë

 
Ky tekst është Premium por sot mund ta lexoni pa pagesë!

Përmes dy konkurseve ndaj të cilave janë ngritur pretendime për shkelje ligjore, Ministria e Punëve të Jashtme dhe Diasporës synon rekrutimin e 32 zyrtarëve të rinj. Por në dokumentet që ka siguruar “KOHA”, janë ngritur dyshime për kurdisje të konkursit, pasi ditën kur është shpallur ai, zyrtarja e personelit nga Njësia për Menaxhimin e Burimeve Njerëzore është transferuar në një pozitë tjetër. E Shoqata Sindikale brenda MPJD-së ka kërkuar ndërhyrjen e instancave të tjera për ndaljen, sipas saj, të paligjshmërive

Pretendime të shumta për shkelje ligjore dhe kurdisje të konkursit për pranimin e 32 diplomatëve janë ngritur brenda Ministrisë së Punëve të jashtme dhe Diasporës.

Ky dikaster është në proces të përzgjedhjes së kandidatëve në thirrjen e cila është mbyllur në fillim të gushtit.