Arbëri

Palokaj: Pritet pajtim për të evituar përshkallëzimin në veri më 1 shtator

 

Korrespodenti i KOHËS në Bruksel, Augustin Palokaj, ka thënë se në takimin e 18 gushtit në Bruksel mes kryeministrit të Kosovës, Albin Kurti dhe presidentit serb, Aleksandër Vuçiq, pritet të arrihet pajtim mbi sigurinë në veri të vendit.

Ai tha se palët pritet të pajtohen që të evitohet përshkallëzimi i situatës më 1 shtator, kur të hyjë në fuqi vendimi i Qeverisë së Kosovës për reciprocitet për shtetësit e Serbisë. Bëhet fjalë për lëshim të dokumenteve të përkohshme në hyrje të Kosovës, njëjtë siç bën Serbia me shtetasit e Kosovës kur futën në Serbi.