Arbëri

Mbi 400 infermierë për 7 muaj u larguan nga Kosova, kërkohet reagimi i institucioneve

 

Këtë vit është dyfishuar numri i infermierëve që po kërkojnë punë jashtë Kosovës. Oda e Infermiereve ka treguar se vetëm në 7-mujorin e këtij viti mbi 400 infermierë kanë marrë rrugën për në shtete evropiane. Nga ky institucion kërkojnë reagim urgjent nga Ministria e Shëndetësisë

Rreth 400 infermierë janë larguar nga Kosova për në Perëndim nga janari i këtij viti e deri më tash.

Në Odën e Infermierëve të Kosovës thonë se ky numër është në rritje vazhdimisht dhe se kjo çështje duhet të jetë prioritet për institucionet përgjegjëse, për shkak të rrezikut që mund të shkaktohet në shëndetësi.