Arbëri

Beteja dydekadëshe e Shyhrete Berishës për trashëgiminë mbetet pa epilog

 

Për të tretën herë brenda njëzet vjetësh, Gjykata Themelore në Prizren ka marrë vendim rreth padisë së Shyhrete Berishës, të mbijetuarës së masakrës në Suharekë. Berishës i është njohur e drejta mbi gjysmën e shtëpisë në të cilën ka jetuar me bashkëshortin dhe fëmijët, të cilët u vranë gjatë luftës. Betejën e gjatë për trashëgiminë, Berisha e ka quajtur “vrasje për së dyti”

Rasti i Shyhrete Berishës nuk pritet të marrë epilog as pas aktgjykimit të fundit të Gjykatës Themelore në Prizren.

Shyhrete Berisha, e mbijetuar e masakrës në Suharekë, që nga viti 2001 është duke e kërkuar të drejtën e trashëgimisë mbi pronën e bashkëshortit të saj, i vrarë gjatë luftës, bashkë me katër fëmijët e çiftit.