Arbëri

Escobar: Integrimi evropian është alternativa e vetme e Ballkanit Perëndimor

 

Emisari special i SHBA-së për Ballkanin Perëndimor, Gabriel Escobar, deklaroi se nuk ka alternativë përveç integrimit evropian dhe se ndihma e BE-së në atë proces është e vetmja përgjigje për krizën e ardhshme ekonomike.

Escobar tha në panelin e Forumit Strategjik të Bled, i cili mbledh së bashku liderët e rajonit dhe vendeve të tjera evropiane, se BE-ja duhet të bëjë shumë për të thjeshtuar procesin e integrimit.