Arbëri

Rriten pensionet në Shqipëri, përfitojnë 700 mijë persona

 

678 mijë pensionistë në të gjithë Shqipërinë do të përfitojnë nga indeksimi i pensioneve. Vendimi që është miratuar të mërkurën nga Qeveria e Shqipërisë, parashikon indeksimin në masën 6 për qind dhe shtrin efektet duke nisur nga pensioni i muajit shtator e në vijim.

“Nga ky vendim përfitojnë të gjitha kategoritë e pensionistëve. Me këtë indeksim të dytë prej 6 për qind ne e çojmë rritjen e pensioneve ne nivelin 9.5 për qind. Nga ky vendim përfitojnë rreth 678 mijë pensionistë, të cilët nga pensioni që do të marrin në tetor, pra ky vendim hynë në efekt që në pensionin e muajit shtator, do të kenë një rritje prej 9.5%”, tha Delina Ibrahimaj, ministre e Financave dhe e Ekonomisë në Shqipëri.