Arbëri

Caktimi i koordinatorëve për rastet e dhunës seksuale, cilësohet mbulim dështimesh

Gruaja nga Ferizaj raporton në Polici se i është dhunuar vajza e mitur
 

Shoqëria civile kërkon që në vend të caktimit të koordinatorëve nëpër prokurori të vihen para përgjegjësisë prokurorët përgjegjës për neglizhimet e rasteve të dhunës seksuale. Derisa Zyra e Kryeprokurorit nuk ka treguar se kush janë koordinatorët e caktuar dhe se cilat janë përgjegjësitë konkrete, Këshilli Prokurorial i Kosovës ka thënë se organizatat joqeveritare janë duke përdorur gjuhë fyese e denigruese ndaj bartësve të sistemit prokurorial

Pjesëtarë të shoqërisë civile e cilësojnë të panevojshëm dhe mbulim të dështimeve, caktimin e koordinatorëve për veprat penale kundër integritetit seksual në të gjitha prokuroritë e vendit. Ditë më parë, Zyra e Kryeprokurorit të shtetit njoftoi se me kërkesën e ushtruesit të detyrës së kryeprokurorit të shtetit, Besim Kelmendi janë caktuar këta koordinatorë në të gjitha prokuroritë e Kosovës, dhe se qëllimi i tyre është trajtimi i rasteve për veprat penale kundër integritetit seksual, të bëhet me prioritet.

“Me kërkesë të Ushtruesit të Detyrës së Kryeprokurorit të Shtetit, Besim Kelmendi, kryeprokurorët e të gjitha prokurorive të vendit kanë caktuar koordinatorët për veprat penale kundër integritetit seksual. Gjithashtu, Koordinator përgjegjës për të gjitha prokuroritë është caktuar një prokuror në Zyrën e Kryeprokurorit të Shtetit”, ishte thënë në njoftim.