Arbëri

Kampi veror në “Loyola” mbledh mbi 80 nxënës nga 5 shtete

 

Përderisa greva e mësimdhënësve po vazhdon në institucionet e arsimit publik parauniversitar, në gjimnazin “Loyola” në Prizren ka nisur punimet Kampi Veror 2022, që mbledh mbi 80 nxënës nga 5 shtete të rajonit dhe Evropës. Në hapjen e kësaj ngjarjeje është veçuar pesha e dijes, por edhe rëndësia e bashkëpunimit për të praktikuar vlerat evropiane

Një grup i nxënësve nga Kosova do të kenë mundësinë që të ndërveprojnë me moshatarët e tyre nga rajoni dhe Evropa, në kuadër të Kampit Veror 2022 të organizuar nga “Education Unlimited”, që po mbahet në gjimnazin “Loyola” në Prizren. Në ceremoninë e hapjes së Kampit, zyrtarët shtetërorë e diplomatët e huaj kanë theksuar rëndësinë e bashkëpunimit mes nxënësve për të jetësuar të ardhmen evropiane. Ndërsa vetë pjesëmarrësit kanë vlerësuar mundësinë për t’u shoqëruar me moshatarët nga vendet e ndryshme.

“Është një sfidë e re, për shkak se do të kemi kontakt me nxënës të moshës tonë të vendeve të ndryshme, dhe besoj se do të jetë një përvojë shumë e mirë”, ka thënë Vlera Hyla, nxënëse nga Gjakova.