Arbëri

Kërkohet shkarkimi i ministrit Latifi dhe i Bordit të SHSKUK-së

 

Deputetët e opozitës në Komisionin për Mbikëqyrjen e Financave Publike kanë kërkuar të martën shkarkimin e ministrit të Shëndetësisë, Rifat Latifi, duke thënë se ai nuk i ka përmbushur detyrat si ministër. Në këtë mbledhje është kërkuar edhe shkarkimi i Bordit të SHSKUK-së shkaku i shkeljeve të evidentuara nga raporti i Auditimit për këtë institucion. Por një kërkesë e tillë nuk është mbështetur unanimisht nga deputetë të partisë në pushtet

Shkarkimi i ministrit të Shëndetësisë, Rifat Latifi dhe i Bordit të Shërbimit Spitalor Klinik Universitar (SHSKUK) është kërkuar të martën në mbledhjen e Komisionit për Mbikëqyrjen e Financave Publike, në të cilën është vënë në shqyrtim raporti i Auditimit për këtë institucion.

Në mesin e gjetjeve në këtë raport është potencuar shkelja e ligjit nga ana e anëtarëve të bordit në rastin e zgjedhjes së një anëtari të jashtëm.