Arbëri

Pasiviteti i politikës së jashtme, asnjë njohje për një vit e gjysmë

 

Asnjë njohje e re e as anëtarësim në organizata ndërkombëtare nuk ka siguruar Kosova gjatë një viti e gjysmë qeverisjeje të Qeverisë Kurti. Njohësit e politikave të jashtme konsiderojnë se në aspektin e politikës së jashtme Qeveria ka qenë pasive. E një situatë e tillë, thonë se i shkon për shtat më së shumti Serbisë

Pasiviteti vlerësohet se e ka karakterizuar qeverisjen prej një viti e gjysmë të Qeverisë së drejtuar nga Albin Kurti, kur është fjala për politikën e jashtme. Njohës të diplomacisë konsiderojnë se me gjithë deklarimet nga Ministria e Punëve të Jashtme, veprimet konkrete kanë munguar.

Sipas Emir Abrashit, njohës i politikave të jashtme, Ministrisë së Punëve të Jashtme i kanë munguar vizioni dhe qasja serioze.