Arbëri

Dita e Boshnjakëve festohet ndarazi, komuniteti përballet me shumë sfida

 

Manifestimi për shënimin e Ditës së Boshnjakëve të shtunën nuk i ka bërë bashkë të gjitha subjektet politike nga radhët e këtij komuniteti. Krerët e NDS-së kanë kremtuar bashkë me zyrtarët e lartë qeveritarë, me diplomatët e huaj dhe me mysafirë të tjerë, me ç’rast kryeministri Kurti ka theksuar se komuniteti boshnjak është pjesë përbërëse dhe e pandarë e shoqërisë së Kosovës. Por janë cekur edhe telashet që e preokupojnë këtë komunitet.

Dita memoriale e boshnjakëve të Kosovës është shënuar të shtunën në Qendrën Kulturore Boshnjake në Prizren, pa praninë e të gjithë spektrit politik të këtij komuniteti.

Megjithëkëtë, roli i komunitetit boshnjak në shoqërinë e Kosovës është vlerësuar si i rëndësishëm, që mund të shërbejë edhe si urë për bashkëpunim dhe njohje nga Bosnjë-Hercegovina.