Arbëri

Spitalet drejt kaosit për sigurimin e barnave

 

Po qe se brenda pak ditësh Qeveria nuk ndan buxhet për shëndetësinë publike, atëherë spitalet do të përballen me kaos për sigurimin e barnave dhe materialeve shpenzuese. Kjo ngase Shërbimit Spitalor Klinik Universitar deri më 1 janar të vitit 2023 i kanë mbetur të pashpenzuara vetëm edhe 150 mijë euro nga buxheti. E të përballur me mungesë barnash, qytetarët kanë nisur të mbledhin para nëpërmjet apeleve publike për të mos mbetur pa trajtim

E gjithë sasia e një lloj bari për trajtimin e kancerit, e planifikuar për vitin 2022, është shpenzuar ende pa hyrë në muajin tetor.

Pa shpresa se shteti do ta sigurojë këtë lloj terapie për Klinikën e Onkologjisë, pacientët janë detyruar që nëpërmjet apeleve publike të kërkojnë fonde për t’i blerë vetë barnat.