Arbëri

Petkoviqit iu ndalua hyrja në Kosovë shkaku i gjuhës së përdorur

 

Ministria e Punëve të Jashtme dhe Diasporës ka sqaruar të martën në mbrëmje se arsyeja e mosdhënies së lejes për të hyrë në Kosovë për drejtorin e të ashtuquajturës Zyrë për Kosovën në Qeverinë e Serbisë, Petar Petkoviq, është për shkak të gjuhës që përdor ai.

MPJD-ja përmes një sqarimi ka thënë se Petkoviqi është paralajmëruar që gjuha e përdorur nga ai bie ndesh me marrëveshjet dhe rrjedhimisht çon në refuzimin e kërkesave për të hyrë në Kosovë.