Arbëri

Mungesa e anesteziologëve, shkak që klinikës t’i kërkohet plan riorganizimi për operime

 

QKUK-ja pothuajse çdo ditë po detyrohet të mbyllë sallat operative në mungesë të anesteziologëve. Së fundi menaxhmenti i SHSKUK-së i ka kërkuar drejtorit të Anesteziologjisë një plan konkret për riorganizimin e punës me qëllim të mbulimit të sallave të operimit. E së fundi, kryeministri në Komitetin Ekzekutiv të Shëndetësisë ka paralajmëruar miratimin e një udhëzimi administrativ i cili lehtëson licencimin e profesionistëve të huaj shëndetësor, ku më pas synohet sjellja e profesionistëve shëndetësor nga diaspora. Por mjekët nga diaspora kërkojnë një sërë kushtesh për të ardhur dhe punuar në Kosovë.

Largimi i anesteziologëve nga QKUK-ja ka vazhduar ta rëndojë situatën në klinikat e saj.

Mbyllja e sallave të operimit pothuajse çdo ditë në klinikat e QKUK-së si shkak i mungesës së anesteziologëve ka shtyrë menaxhmetin e SHSKUK-së që t’i kërkojë drejtorit të Anesteziologjisë një plan për riorganizimin e punës dhe stafit të kësaj klinike.