Arbëri

Beteja për 7 hektarët - dy institucione e lëshojnë me qira për palë të ndryshme

Agjencia Pyjore e Kosovës dhe Agjencia Kosovare e Privatizimit kanë lëshuar dy vendime të ndara për dhënien me qira të një prone me shtatë hektarë në Batllavë. Derisa Agjencia e Pyjeve ka nënshkruar kontratë me kompaninë “Sirius” dhe me një person tjetër fizik, ajo e Privatizimit e ka nxjerrë një vendim që ia aprovon qiranë Federatës së Futbollit të Kosovës (FFK). Edhe pse vendimi nuk është i formës së prerë, ai nuk e ka penguar FFK-në ta konsiderojë veten shfrytëzuese dhe të kërkojë përjashtimin e palëve të tjera. Në mes të kësaj katrahure është shfaqur edhe KEK-u, që për shumë vjet thotë se e ka menaxhuar atë pronë

 

Agjencia Pyjore e Kosovës dhe Agjencia Kosovare e Privatizimit kanë lëshuar dy vendime të ndara për dhënien me qira të një prone me shtatë hektarë në Batllavë. Derisa Agjencia e Pyjeve ka nënshkruar kontratë me kompaninë “Sirius” dhe me një person tjetër fizik, ajo e Privatizimit e ka nxjerrë një vendim që ia aprovon qiranë Federatës së Futbollit të Kosovës (FFK). Edhe pse vendimi nuk është i formës së prerë, ai nuk e ka penguar FFK-në ta konsiderojë veten shfrytëzuese dhe të kërkojë përjashtimin e palëve të tjera. Në mes të kësaj katrahure është shfaqur edhe KEK-u, që për shumë vjet thotë se e ka menaxhuar atë pronë

Kompleksi me gjashtë vila dhe një restorant i ndërtuar prej vitesh pranë digës së Liqenit të Batllavës ka mbetur i boshatisur. Shtëpizat e ndërtuara nga druri janë stërkequr dhe nuk vlejnë gjë, ashtu si edhe pishina që mezi shihet nga shkurret dhe barishtet që kanë ngritur shtat në “tokën e askujt”. I ndërtuar në vitet ’60, kompleksi që gjendet në zonën kadastrale Batllava të Komunës së Podujevës, rreth 30 kilometra larg Prishtinës, është lënë në harresë për afro dy dekada.

Por gjendja e mjerueshme nuk i ka trembur palët e interesuara për marrjen në shfrytëzim. Përkundrazi.