Arbëri

Latifi e quan “historik” buxhetin aktual për barnat, por statistikat flasin ndryshe

 

Në takimin e parë të Komitetit kyç për përcaktimin e listës së produkteve dhe pajisjeve mjekësore, Ministri i Shëndetësisë, Rifat Latifi, kërkoi që ky proces të përcillet me transparencë e shmangie të qindpërqindtë të konfliktit të interesit. Pos revidimit të Listës Esenciale, Latifi nuk ishte në gjendje të tregojë se për sa do të rritët buxheti për barna vitin e ardhshëm. Buxhetin e sivjetmë e quajti më të lartin ndonjëherë, ndonëse shifrat e thonë të kundërtën

Rreth tre vjet pas revidimit të Listës Esenciale të Barnave, ky proces ka filluar sërish.

Grupi Punues i themeluar me vendim të ministrit Rifat Latifi, të premten mbajti takimin e parë.