Arbëri

SBASHK-u në pritje të rezultatit të votimit, mësimdhënësve nuk u dalin pagat në llogari

 

Për të shtunën SBASHK-u ka paraparë ta marrë vendimin final për pezullimin ose jo të grevës në arsim, të bazuar në votën e mësimdhënësve. E burime të KOHËS kanë thënë se në disa shkolla u votua në favor të hapjes e në ato që shumica kanë qenë kundër është kërkuar rivotimi. Në Qeveri është bërë e ditur se janë ekzekutuar pagat për të gjithë punëtorët e sektorit publik, porse nuk kanë sqaruar nëse ato u janë paguar edhe mësimdhënësve. Por, Këshilli Grevist ka bërë të ditur se mësimdhënësve nuk u kanë dalë pagat në llogari

Të premten ka përfunduar afati që mësimdhënësve u është dhënë nga Sindikata për të deklaruar nëse janë për apo kundër propozimit të Sindikatës së Bashkuar të Arsimit, Shkencës dhe Kulturës (SBASHK) për pezullim të grevës, deri në janar të vitit 2023 dhe fillimin e procesit mësimor më 3 tetor. Përgjigjja nga komuniteti i mësimdhënësve - nëse do të hapen dyert e shkollave nga java e ardhshme, pritet të bëhet publike të shtunën (sot). Skënder Gashi, anëtar i Këshillit Grevist, ka thënë se janë duke mbledhur “rezultatet”.

“Ne jemi duke i marrë të dhënat nga terreni, nga kryetarët e shoqatave sindikale, nga kryetarët e niveleve komunale, kështu që pasdite dalim edhe i përpunojmë ato të dhëna, dhe të dhënat i konvertojmë në përqindje, të cilat i dërgojmë në Këshillin Grevist të BSPK-së dhe Këshilli Grevist i BSPK-së del publikisht se cili është rezultati që e kemi marrë”, ka thënë Gashi.