Arbëri

Gjykata e quan “shembullor” dënimin prej 24 vjetësh për vrasjen e gruas në Llaushë

 

Gjykata Themelore në Mitrovicë ka nxjerrë aktgjykimin e plotë ndaj Skënder Qerimajt, i cili është shpallur fajtor dhe është dënuar me 24 vjet burgim për vrasjen e bashkëshortes së tij, Lirije Qerimaj. Në këtë aktgjykim, të cilin e ka siguruar KOHA, si rrethanë lehtësuese është marrë fakti se ai nuk ka qenë asnjëherë i dënuar, dorëzimi në polici dhe pendimi për veprën e kryer. Ndërsa si rrethana rënduese, krahas veprimeve ndaj viktimës deri në aktin e vrasjes, janë marrë për bazë vepra penale “lëndim i lehtë trupor”, të cilën e kishte kryer në vitin 2021, si dhe “dhuna në familje” e “mbajtja e paautorizuar të armëve”

Arsyetimi i dënimit me 24 vjet burgim ndaj Skënder Qerimajt, i cili u shpall fajtor për vrasjen e gruas së tij, Lirije Qerimaj, është përmbledhur në tetë faqe nga Gjykata Themelore në Mitrovicë. Në aktgjykimin e plotë, të cilin e ka siguruar KOHA, trupi gjykues ka renditur edhe rrethanat lehtësuese e rënduese, që e çuan deri në marrjen e këtij vendimi.

Si rrethanë lehtësuese është cekur se i akuzuari nuk ka qenë i dënuar më herët.