Arbëri

9 për qind e kosovarëve mbi 65 vjeç

Pensionet pensionistet
 

Dita Ndërkombëtare e të Moshuarve në Kosovë është shënuar me një diskutim për gjendjen e tyre dhe mbi mundësitë për adresimin e nevojave që ata kanë. Sipas të dhënave të Fondit të Kombeve të Bashkuara për Popullsinë, numri i të moshuarve në botë do të dyfishohet brenda 30 vjetësh. E, aktualisht numri i personave mbi 65 vjeç përbën 9 për qind të banorëve të Kosovës

Kimete Zeqa e Isa Podvorica ishin të ftuar nderi të premten në tryezën e organizuar nga Fondi i Kombeve të Bashkuara për Popullsinë (UNFPA), me rastin e shënimit të Ditës Ndërkombëtare të Personave të Moshuar.

Zeqa, infermiere në pension, e Podvorica, saldator në pension, ndanë rrëfimet e tyre lidhur me të qenit i moshuar në Kosovë.