Arbëri

MD-ja kërkon dënime më të ashpra ndaj dhunuesve

 
Ky tekst është Premium por sot mund ta lexoni pa pagesë!

Ministria e Drejtësisë ka propozuar disa ndryshime në Kodin Penal të Kosovës sa u përket rasteve të dhunimeve seksuale, ngacmimeve seksuale dhe krimeve kibernetike. Ministria tashmë përmes një drafti ka propozuar sanksione shtesë krahas dënimeve sa u përket veprave penale në baza gjinore

Dy ditë pasi në Pejë u raportua për një ngacmim seksual, këtë të hënë edhe Prokuroria Themelore në Gjakovë ka kërkuar paraburgim për një të mitur, të dyshuar për një ngacmim seksual ndaj një të miture.

Muajve të fundit në Kosovë ka pasur rritje të rasteve të raportuara të ngacmimeve seksuale dhe dhunimeve, ku disa prej tyre edhe janë bërë publike. Këto raste kanë bërë që Ministria e Drejtësisë të kërkojë ndryshimin e disa neneve në Kodin Penal të Kosovës sa u përket ndëshkimeve të këtyre rasteve.