Arbëri

KMDLNJ-ja pret që të mërkurën të ekzekutohen pagat për mësimdhënësit

Foto ilustrim
 

Këshilli për Mbrojtjen e të Drejtave e të Lirive të Njeriut (KMDLNJ) pret që Qeveria e Kosovës t’i procedojë pagat për muajin shtator për mësimdhënësit të mërkurën, në të kundërtën “do të bartë përgjegjësi të plotë për destabilizim eventual të situatës dhe shkelje të drejtave të njeriut”.

Në komunikatën e lëshuar nga KMDLNJ-ja thuhet se mosprocedimi i pagave për punonjësit në arsim për muajin shtator është në kundërshtim me të drejtën ndërkombëtare dhe vendimet e Gjykatës Ndërkombëtare për të Drejtat e Njeriut.