Arbëri

Ndryshimet në Kodin Penal vlerësohen shkelje të të drejtave të njeriut

Foto: REL
Foto: Ilustrim /Rel
 

Behxhet Shala, kryetar i KMDLNJ-së, ka vlerësuar se ndryshimet që ndërlidhen me masat për të dënuarit për vepra penale të dhunimit seksual dhe të ushtrimit të dhunë në familje bien ndesh me të gjitha konventat ndërkombëtare dhe se do duhej të përfshinin vetëm ashpërsim të dënimeve

Ndryshimet në Kodin Penal, të miratuara të mërkurën nga Qeveria, janë kualifikuar si veprime politike dhe në kundërshtim me kushtetutën e Kosovës nga Këshilli për mbrojtjen e të Drejtave të Njeriut (KMDLNJ).

Behxhet Shala, kryetar i KMDLNJ-së, ka vlerësuar se ndryshimet që ndërlidhen me masat për të dënuarit për vepra penale të dhunimit seksual dhe të ushtrimit të dhunë në familje bien ndesh me të gjitha konventat ndërkombëtare dhe se do të duhej të përfshinin vetëm ashpërsim të dënimeve.