Arbëri

Hipper: Ballkani Perëndimor duhet ta harmonizojë plotësisht politikën e vizave me BE-në

 

Zëdhënësja e Komisionit Evropian për Punët e Brendshme, Anitta Hipper ka theksuar domosdoshmërinë e harmonzimit të politikës së vizave në vendet e Ballkanit Perëndimor, me atë të Bashkimit Evropian për shkak të migrimit të parregullt.

Shqipëria dhe Serbia janë përmendur si dy vendet të cilave mund t’iu pezullohet udhëtimi pa viza nga Presidenca çeke deri në fund të këtij viti, për shkak të numrit të madh të migrantëve të parregullt që hyjnë në BE.