Arbëri

Zgjedhjet në veri, vetëm një nga tri subjektet shqiptare shpalos kandidatin për kryetar

 

Vetëm një nga tri subjektet politike shqiptare ka bërë të ditur kandidatin për kryetar në zgjedhjet e 18 dhjetorit që do të mbahen në katër komuna të veriut të Kosovës të banuara me shumicë serbe. Partia Demokratike e Lëvizja Vetëvendosje, si të vetmet parti politike që do të marrin pjesë në zgjedhjet në veri, po e presin certifikimin e kandidatëve nga Komisioni Qendror i Zgjedhjeve për t’i shpalosur emrat. Ndërkaq mospjesëmarrjen e Listës Serbe në zgjedhje njohësi Arbër Thaçi e interpreton se rrezikon mbarëvajtjen e procesit e pjesëmarrjen e serbëve në këto zgjedhje.

Partitë e vetme që do të marrin pjesë në zgjedhjet e jashtëzakonshme që më 18 dhjetor do të mbahen në katër komunat me shumicë serbe nuk i kanë shpalosur ende kandidatët e tyre për kryetarë.

Partia Demokratike dhe Lëvizja Vetëvendosje kanë njoftuar se po e presin certifikimin nga Komisioni Qendror i Zgjedhjeve për publikimin e emrave të kandidatëve, me të cilët synojnë të marrin udhëheqjen në Mitrovicë të Veriut, Leposaviq, Zveçan e Zubin-Potok.