Arbëri

Steinmeier: Ballkani P. nuk është në harresë, duhet normalizuar marrëdhëniet Kosovë – Serbi

 

Presidenti i Gjermanisë, Franz-Walter Steinmeier, në një intervistë për “Deutsche Welle”, ka thënë se udhëtimi i tij në Shqipëri e Maqedoni të Veriut, është për të treguar se Ballkani Perëndimor nuk është në harresë.

“Udhëtimi im synon pikërisht të sinjalizojë se Ballkani Perëndimor nuk është aspak i lënë në harresë. Natyrisht, ne kemi pasur edhe debate me kolege dhe kolegë nga Ballkani Perëndimor, të cilët kanë shprehur shqetësimin e tyre se nëse dëshira e Ukrainës për anëtarësim në Bashkimin Evropian do të trajtohet ndoshta më shpejt se të gjitha kandidaturat e tjera të bëra nga vendet e Ballkanit Perëndimor. E kuptoj padurimin, por si shumë të tjerë, edhe unë do t'u siguroj se Ballkani Perëndimor nuk është aspak i harruar. Dhe udhëtimi në Maqedoninë e Veriut dhe Shqipëri shërben gjithashtu për të dërguar mesazhin për të gjithë rajonin: Nëse do të bëjnë progresin përkatës në vendet e tyre, atëherë edhe rruga drejt anëtarësimit në Bashkimin Evropian do të bëhet më e menaxhueshme”, tha Steinmeier.