Arbëri

Paga minimale – dikur urgjencë tash e harruar

 

Rritja e pagës minimale që nga Qeveria ishte kualifikuar si urgjencë për t’u miratuar, ka gjashtë muaj që po qëndron në sirtarët e Kuvendit dhe nuk po shqyrtohet nga komisionet. Shtysë miratimit të këtij ligji pushteti nuk i jep me arsyetimin se po synojnë të arrijë një konsensus më të gjerë. E opozita pavarësisht zhurmës së madhe që e kishte bërë kundër përmbajtjes së ligjit, nuk kanë propozuar amendamente që ta ndryshojnë përmbajtjen e ligjit

Kanë kaluar pothuajse gjashtë muaj qëkur Kuvendi i ka dhënë miratimin në parim projektligjit për Pagën Minimale, porse shqyrtimi i tij në lexim të dytë ende nuk ka nisur.

Rritja e pagës minimale, që nga pushteti kualifikohej si urgjencë, nuk është trajtuar në asnjë komision parlamentar që prej 14 qershorit. Në Lëvizjen Vetëvendosje, subjekt ky në pushtet, vonesën e kanë justifikuar me pritjen për një konsensus më të gjerë, me qëllim të shmangies së pakënaqësive, sikur në kohën e miratimit të Projektligjit në parim.