Arbëri

Qeveria favorizon komunat që udhëheq Vetëvendosje, Kurti thotë se buxheti do të jetë i të gjithëve

 

Në Projektbuxhetin për 2023, sipas Institutit GAP, nga 51.2 milionë euro investime të reja, të nivelit qendror, 22 milionë janë për projekte specifike në 20 komuna, nga të cilat 12 milionë do të përfitojnë komuna e Gjilanit, ajo e Shtimes dhe e Kamenicës, që udhëhiqen nga VV-ja. Por, sipas kryeministrit Albin Kurti, ky buxhet nuk do të jetë si dikur shumë për disa, por do të jetë shumë për të gjithë. E opozita nuk e ka përjashtuar mundësinë e dërgimit në Kushtetuese nëse nuk largohet një nen që ka të bëjë me të hyrat vetjake të komunave.

Rreth 52 për qind e investimeve të reja kapitale nga niveli qendror në komuna do të investohen në tri komunat e udhëhequra nga Vetëvendosje.

Në Projektbuxhetin për 2023, sipas Institutit GAP, nga 51.2 milionë euro investime të reja, të nivelit qendror, 22 milionë janë për projekte specifike në 20 komuna, nga të cilat 12 milionë do të përfitojnë komunat që i udhëheq partia në pushtet: Gjilani, Shtimja e Kamenica,