Arbëri

Institucionet s’kanë informacione se si vdiq kosovari në burgun e Serbisë

 

Ka disa ditë që Artan Zymberaj, një i ri nga Peja me nënshtetësi të Norvegjisë, ka vdekur në një burg të Serbisë, porse për rrethanat e vdekjes institucionet e Kosovës nuk kanë kurrfarë informacionesh. Informata nuk ka ofruar as Ministria e Jashtme e Norvegjisë, e cila e ka bërë përgjegjëse Serbinë. E autoritetet serbe nuk kthyen përgjigje për rastin. Familjarët thonë se Zymberaj u vra në burg për shkak të etnisë dhe për shkak të disa tatuazheve që kishte në trup me figurat e Skënderbeut e Adem Jasharit

Artan Zymberaj nga Peja e me nënshtetësi norvegjeze ka disa ditë që ka vdekur në Burgun e Mitrovicës së Sremit në Serbi, ku po mbahej prej rreth një viti.

Familjarët e tij pretendojnë se ai është vrarë, por Ministria e Punëve të Jashtme e Kosovës nuk ka kurrfarë informacioni zyrtar mbi rrethanat e vdekjes.