Arbëri

Marshi “BOLL MA! abuzimi nuk fshihet brenda mureve” kërkon zgjimin e institucioneve

Foto: Alban Bujari / KOHA
 

Për të kërkuar zgjimin e institucioneve në luftën kundër abuzimit të vajzave dhe grave në Prishtinë është organizuar një marsh protestues. Drejtuesit e organizatës joqeveritare “ArtPolis” kanë thënë se nisma “Boll Ma!...” është një thirrje për ta ndaluar abuzimin ndaj grave brenda e jashtë mureve, në hapësira publike e private. Në protestë u tha se mosraportimi, heshtja dhe fshehja e rasteve riprodhon strukturat e patriarkatit.

Me moton “BOLL MA! abuzimi nuk fshihet brenda mureve”, në kryeqytet është marshuar kundër abuzimit seksual, fizik, emocional e ekonomik ndaj grave me aftësi të kufizuara.

Marshi i organizuar nga organizata joqeveritare “ArtPolis” u tha se ka qëllim parandalimin dhe raportimin e abuzimeve seksuale.