Arbëri

Kërkohet dorëheqja e qeveritarëve që kanë problem me ligjin

Foto: Alban Bujari / KOHA
 

Dorëheqje të qeveritarëve dhe zyrtarëve të institucioneve publike kanë kërkuar përfaqësuesit e shoqërisë civile në konferencën e organizuar të premten, në kuadër të “Javës kundër korrupsionit 2022”.

Hulumtuesja e Institutit të Kosovës për Drejtësi (IKD), Medina Kadriu, ka numëruar zyrtarë që po vazhdojnë mandatin e tyre, pavarësisht që Kurti kishte deklaruar se në qeverinë e tyre nuk do të ketë persona me aktakuzë. Kadriu ka thënë se Qeveria e Kosovës përbëhet nga pesë zyrtarë që kanë probleme me ligjin, të cilat lidhen me hedhjen e gazit lotsjellës. E në listë ka edhe deputetë e kryetarë të komunave.