1 perditesime
17:45

Kalon mocioni për përshpejtim të Ligjit për Paga

Kuvendi i Kosovës votoi pro shqyrtimit të afateve kohore të Ligjit për Pagat.

63 deputetë votuan pro, asnjë kundër e asnjë abstenim. Në votim nuk morën pjesë deputetët e opozitës.

Propozuesi i mocionit, deputeti i Lëvizjes Vetëvendosje, Valon Ramadani, deklaroi se deri më 21 dhjetor duhet të bëhet shqyrtimi i projektligjit dhe të dorëzohen komentet.

Kuvendi votoi edhe për shqyrtimin e afateve kohore për Ligjin për Zyrtarët Publikë.

Nga 82 deputetë sa ishin në sallë, 64 deputetë morën pjesë në votim.

17:25

VV-ja kërkon seancë të jashtëzakonshme për Ligjin për Paga

Shefja e Grupit Parlamentar të Lëvizjes Vetëvendosje, Mimoza Kusari-Lila, ka kërkuar seancë të jashtëzakonshme për t’u shqyrtuar në afate të përshpejtuara kohore të projektligjeve për zyrtarët publikë dhe atij për paga, që të hyjnë në fuqi qysh në shkurt me koeficientë të rinj.

Ajo ka deklaruar të enjten se kjo seancë është thirrur për t’u shqyrtuar dhe miratuar kërkesa për shmangie nga afatet procedurale.

“Kuvendi më 9 dhjetor ka miratuar 2 projektligje, për zyrtarë publikë dhe për pagat në sektorin publik. Ne deputetët e Lëvizjes Vetëvendosje kërkojmë këtë seancë për të shqyrtuar dhe miratuar kërkesën për shmangie nga afatet procedurale, e përcaktuar me rregulloren e Kuvendit”, deklaroi Kusari-Lila.

Para Kuvendit, deputetja e VV-së u shpreh se edhe punëtorët e institucioneve publike kanë kërkuar që pagat të procedohen deri në shkurt, me koeficientet e rinj.

Shqyrtimi i afateve të këtij projektligji po bëhet në seancën kur po bëhet shqyrtimi i Buxhetit 2023. Me shqyrtim të buxhetit do të caktohet edhe vlera e koeficientit.

Kundër kësaj seance doli deputeti i Lidhjes Demokratike të Kosovës, Armend Zemaj.

Deputeti i Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës, Besnik Tahiri, deklaroi se për projektligjin për zyrtarët publikë, AAK-ja do të votojë kundër, pasi sipas tij, paraprakisht duhet të bëhet një debat i thellë publik.

“Sot po flasim për Ligjin për Zyrtarët Publikë. Jemi kundër dhe do të votojmë kundër. Kërkojmë që ky ligj të trajtohet nëpërmjet një debati të thellë, pasi për herë të parë e dëmton në esencë mandatin dhe funksionimin e zyrtarëve të lartë publikë”, tha ai.

Koeficientët sipas draftligjit, në shtator: