Arbëri

Palokaj: Edhe 8 vjet s’do të ketë inkuadrim në BE

Foto: KTV
 

Korrespodenti i KOHËS në Bruksel, Augustin Palokaj, ka deklaruar se të paktën edhe në 8 vjetët e ardhshme, asnjë shtet nuk do të inkuadrohet në Bashkimin Evropian. Ai ka thënë të enjten në DESKU-n e KTV-së se Kosova ka shënuar shumë suksese, krahas shumë vendeve të të tjera që janë pjesë e Bashkimit Evropian. Sipas Palokajt, lobimi i Kosovës duhet të drejtohet kah shtetet anëtare për përkrahje.

“Kosova shumë ligje i ka bërë nga fillimi, është e para krahas disa vendeve. Sa i përket legjislacionit dhe përmbushjes së kritereve, do të mund t’i arrinte disa hapa më shpejt. Nuk besoj se dialogu do të përfundojë shpejt. Në 8 vjetët e ardhshme asnjë vend s’do të bëhet vend i BE-së, aq më pak Kosova”, ka thënë ai.