Arbëri

Kosova ka mungesë të mjekëve specialistë, por edhe mjekë të papunë

 

Në një raport të “Grupit për Ballkan”, i prezantuar të enjten në Prishtinë, del se pos Shqipërisë, Kosova investon më së paku në rajon në shëndetësi. Po ashtu është e fundit në rajon dhe shumë larg mesatares së BE-së sa i përket numrit të mjekëve specialistë për 100 mijë banorë. Pos telashit me ikjen e mjekëve jashtë vendit, në prezantim u fol edhe për mjekët e papunë

Kosova, pos Shqipërisë, shpenzon më së paku në rajon për shëndetësi si përqindje e Bruto Produktit Vendor (BPV). Kjo përqindje është 4.4 për qind, shumë larg mesatares së Bashkimit Evropian, që është 9.9 për qind.

Po ashtu Kosova ka numrin më të vogël të mjekëve specialistë në rajon – 170 për 100 mijë banorë, shumë larg mesatares në BE, që është 388.